Čokoláda Michel Cluizel - francouzská čokoláda od roku 1948

Pralinky Michel Cluizel Michel Cluizel logo Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie. Založena roku 1948. Nabízí unikátní řadu plantážních čokolád, luxusní čokoládové degustační sady, a téměř 200 druhů ručně vyráběných pralinek.

Koupit čokolády Michel Cluizel

Čokolády Michel Cluizel můžete zakoupit v našem e-shopu nebo ve vybraných gurmánských kamenných prodejnách.

ČokoBanka.cz má tu čest být výhradním distributorem čokolád Michel Cluizel pro Českou Republiku. Máte-li zájem o nákup za velkoobchodní ceny, nahlédněte prosím do sekce Velkoobchod.


Stáhněte si degustačního průvodce a katalogy čokolád Michel Cluizel

Čokolády Michel Cluizel

Plantážní čokolády Michel Cluizel

Michel Cluizel - plantážní tabulkové čokolády Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.

Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Les 1ers Crus de Plantation:

  • Los Anconès Bio (Dominikánská Republika)
  • Mangaro Noir (Madagaskar)
  • Mangaro Lait (Madagaskar)
  • Maralumi Noir (Papua - Nová Guinea)
  • Maralumi Lait (Papua - Nová Guinea)
  • Vila Gracinda (São Tomé)
  • Mokaya Bio (Mexiko)

Luxusní degustační sady Michel Cluizel

Michel Cluizel - dárková degustační sada čokolád Degustační sady se vzorky čokolád z různých plantáží. Některé obsahují pro zajímavost i surové kakaové boby a kakaové máslo. Výborný dárek k životnímu výročí či pro významného obchodního partnera.

Anebo jen tak :) Čokoholiků je u v této zemi už spousta.

Plantážní čokolády od Michela získaly už pěknou hromadu ocenění na mezinárodních soutěžích jako je Salon du Chocolat nebo Academy of Chocolate takže jsou důstojným partnerem v kombinace s podobně medailemi ověšeným fajnovým vínem, rumem nebo whisky. (Klikněte si na obrázek ať si užijete „třpyt“ čokoládových medailí. :)


Čokoládové pralinky Michel Cluizel

Michel Cluizel - bonbony a pralinky Manufaktura Cluizel vyrábí ručně přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats, pochons a čokoládových lanýžů. Jejich kompletní nabídku najdete v katalogu Michel Cluizel Bonbons. Balení jsou obvykle po 2 kg. Jakmile si vyberete, napište nám a my je pro Vás rádi objednáme.

Výběry oblíbených pralinek najdete v sekci „bonboniéry“ v našem e-shopu.


Miničokoládky Michel Cluizel

Michel Cluizel - miničokoládky Všechny čokolády Michel Cluizel lze zakoupit i ve formě tzv. napolitánek - malých 5ti gramových miničokoládek. Ideální jsou do dárkových balíčků, jako zákusek ke kávě nebo jako pozornost hotelovým hostům.


Horká čokoláda Michel Cluizel

Michel Cluizel - horká čokoláda Horká čokoláda v praktické formě čokoládových peciček. Stačí krátce povařit v horkém mléce či smetaně a můžeme vychutnávat tradiční francouzskou horkou čokoládu. V kavárnách, jež od nás tuto horkou čokoládu odebírají, většinou používají výrobník na horkou čokoládu, který usnadňuje přípravu.

Pro domácí přípravu horké čokolády uvádíme osvědčený recept:

50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek (cca 1 decilitr) neslazené smetany smetany na vaření (většinou mívá kolem 12%). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili připálení.

Dobrou chuť!


Suroviny čokolád Michel Cluizel

michel cluizel - noble ingredients Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet. Dokonce si patentoval ochrannou známku „Noble Ingredients“ (neboli „urozené, vznešené suroviny,“) která v praxi znamená, že ve svých výrobcích používá:

  • pouze čisté kakaové máslo, bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků
  • třtinový cukr místo cukru řepného
  • přírodní Bourbon vanilku namísto vanilinu
  • nepoužívá sójový lecitin
  • a všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Michel Cluizel - tradice a současnost

Michel Cluizel Historie čokoládovny Michel Cluizel se začala psát v okamžiku, kdy Michelovi rodiče March a Marcelle Cluizel rozšířili sortiment ve své cukrárně o čokoládu, kterou vyráběli ve své vlastní domácí kuchyni. Později v roce 1947 se Michel stal učněm v cukrárně svých rodičů.

V současnosti má Manufacture Cluizel v Normandii okolo 200 zaměstnanců. Čokoládovna zůstává v rodinných rukou a Michel se o její chod stará se svými čtyřmi dětmi.

Správná výslovnost Michel Cluizel: mišel kizel.


Michel Cluizel - co se o něm píše


Ocenění čokolád Michel Cluizel

Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. Zde uvádíme některá z nich:

výrobek kategorie ocenění
Academy of Chocolate, Londýn, 2013
Grand Lait 45% et Caramel Sale Best Flavoured Milk Chocolate Bar zlatá medaile
Mokaya Bio 66% Best Dark Chocolate Bean-To-Bar stříbrná medaile
International Chocolate Awards, 2012
Maralumi Lait 47% Milk plain origin bars zlatá medaile
Ivoire White plain origin bars stříbrná medaile
Los Ancones Bio Noir 67% Dark plain origin bars stříbrná medaile
Academy of Chocolate, Londýn, 2011
Maralumi Lait 47% Best Milk - Bean to Bar zlatá medaile
Los Ancones Bio Noir 67% Bean to Bar - Best Dark Bar zlatá medaile
Noir 60% au Cafe Best Flavoured dark bar zlatá medaile
Grand Noir 85% Bean to Bar - Best Dark Bar bronzová medaile
Academy of Chocolate, Londýn, 2009
Grand Lait 45% Best Milk Chocolate Bar bronzová medaile
Mangaro Lait 50% Best Milk Chocolate Bar stříbrná medaile
Salon du Chocolat, Paříž, 2009
Mangaro Noir 65% první místo
Guild of Fine Food Association, Londýn, 2008
Mangaro Noir 65% Chocolate bars Great Taste Award
Mangaro Lait 50% Chocolate bars Great Taste Award
Grand Lait 45% Chocolate bars Great Taste Award
Academy of Chocolate, Londýn, 2007
Maralumi Noir 64% Best bean to bar zlatá medaile
Mangaro Noir 65% Best bean to bar stříbrná medaile
Tamarina Best bean to bar bronzová medaile
Salon du Chocolat, Paříž, 2005
Maralumi Noir 64% první místo
Salon du Chocolat, Paříž, 2003
Mangaro Noir 65% první místo