Rodinná čokoládovna z Normandie na severu Francie. Založena roku 1948.
Nabízí unikátní řadu plantážních čokolád, luxusní čokoládové degustační sady,
a téměř 200 druhů ručně vyráběných pralinek.
Čokolády Michel Cluizel můžete zakoupit v našem e-shopu nebo ve vybraných gurmánských kamenných prodejnách.
ČokoBanka.cz má tu čest být výhradním distributorem čokolád Michel Cluizel pro Českou Republiku a Slovensko. Máte-li zájem o nákup za velkoobchodní ceny, nahlédněte prosím do sekce Velkoobchod.
Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených
produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandartní ceny.
Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou čokoládových bobů.
Z této spolupráce postupně vznikla unikátní řada plantážních čokolád Les 1ers Crus de Plantation:
Degustační sady se vzorky čokolád z různých plantáží.
Některé obsahují pro zajímavost i surové kakaové boby a kakaové máslo.
Výborný dárek k životnímu výročí či pro významného obchodního partnera.
Anebo jen tak :) Čokoholiků je u v této zemi už spousta.
Plantážní čokolády od Michela získaly už pěknou hromadu ocenění na mezinárodních soutěžích jako je Salon du Chocolat nebo Academy of Chocolate takže jsou důstojným partnerem v kombinace s podobně medailemi ověšeným fajnovým vínem, rumem nebo whisky.
Manufaktura Cluizel vyrábí ručně přes 200 druhů čokoládových pralinek, ganaches, macarolats,
pochons a čokoládových lanýžů.
Jejich kompletní nabídku
najdete v katalogu Michel Cluizel Bonbons.
Balení jsou obvykle po 2 kg. Jakmile si vyberete,
napište nám
a my je pro Vás rádi objednáme.
Výběry oblíbených pralinek najdete v sekci „bonboniéry“ v našem e-shopu.
Všechny čokolády Michel Cluizel lze zakoupit i ve formě tzv.
napolitánek - malých 5ti gramových miničokoládek.
Ideální jsou do dárkových balíčků, jako zákusek ke kávě nebo jako pozornost hotelovým hostům.
Horká čokoláda v praktické formě čokoládových peciček.
Stačí krátce povařit v horkém mléce či smetaně a můžeme vychutnávat tradiční francouzskou horkou čokoládu.
V kavárnách, jež od nás tuto horkou čokoládu odebírají, většinou používají
výrobník na horkou čokoládu, který usnadňuje přípravu.
Pro domácí přípravu horké čokolády uvádíme osvědčený recept:
50g čokolády (2 vrchovaté polévkové lžíce), 1 hrnek (cca 1 decilitr) neslazené smetany smetany na vaření (většinou mívá kolem 12%). Nalejte smetanu do kastrólku a rozpusťte čokoládu nad mírným plamenem. Pak jemně zahřívejte než se dostane do varu. Krátce povařte 1-2 minuty za stálého míchání, až čokoláda dosáhne příjemné hladkosti a hustoty. Nechte mírně zchladnout na teplotu vhodnou k pití a poté servírujte. Čokoládu je vhodné vařit ve vodní lázni, abychom zamezili připálení.
Dobrou chuť!
Co se surovin týče, dává si Michel Cluizel opravdu záležet.
Dokonce si patentoval ochrannou známku „Noble Ingredients“
(neboli „urozené, vznešené suroviny,“) která v praxi znamená, že
ve svých výrobcích používá:
Historie čokoládovny Michel Cluizel se začala psát v okamžiku, kdy Michelovi
rodiče March a Marcelle Cluizel rozšířili sortiment ve své cukrárně o čokoládu,
kterou vyráběli ve své vlastní domácí kuchyni.
Později v roce 1947 se Michel stal učněm v cukrárně svých rodičů.
V současnosti má Manufacture Cluizel v Normandii okolo 200 zaměstnanců. Čokoládovna zůstává v rodinných rukou a Michel se o její chod stará se svými čtyřmi dětmi.
Správná výslovnost Michel Cluizel: mišel kizel.
Čokolády Michel Cluizel získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích. Všechna ocenění jsou uvedena v popisu čokolád v e-shopu. Oceněné čokolády poznáte na první pohled podle medailí u obrázku.