Tabulková čokoláda

Nabízíme nejširší a nejpestřejší výběr kvalitní tabulkové čokolády na českém trhu. Mnohé čokolády získaly ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích Academy of Chocolate a Salon du Chocolat.

cluizel: plantážní tabulková čokoláda Nejpestřejší výběr kvalitní tabulkové čokolády na trhu:

  • plantážní čokolády - královská třída čokolád vyrobených z kakaových bobů z jediné plantáže
  • „single origin“ čokolády z bobů pocházejících z jedné konkrétní oblasti
  • čokolády vyrobené ze vzácných aromatických kakaových bobů Criollo
  • 100-procentní čokolády
  • mléčné čokolády s obsahem kakaa vyšším než u běžných čokolád hořkých
  • organické bio čokolády
  • čokolády s chuťovým akcentem
  • a mnoho dalších specialit...

V našem e-shopu najdete výběr těch, které považují účastníci našich degustací za nejlepší. Co kus to umělecké dílo.

Michel Cluizel, Francois Pralus, Bonnat, Akesson a Menakao - mistři čokolády používající pouze suroviny, které si osobně vyberou na konkrétních kakaových plantážích. Mnozí z nich kakaové plantáže vlastní. Celý proces výroby čokolády (pražení kakaových bobů, konšování, temperování...) provádějí pečlivě a sami, narozdíl od většiny čokoládoven, které pouze čokoládu míchají z průmyslově vyráběných polotovarů.

Takto precizně vyrobená čokoláda si uchová maximum rozmanitých chutí a vůní a je vskutku nevšední pochoutkou.

Plantážní čokoláda

Michel Cluizel - plantážní tabulkové čokolády Francouzský mistr čokolády Bonnat byl první, kdo začal v souvislosti s čokoládou používat pojem ‚vintage‘ – známý jinak z vinařské terminologie. Použil ho poprvé u čokolády Hacienda el Rosario, která je vyrobena z kakaových bobů pocházejících pouze z této plantáže. Od té doby jeho příkladu následovalo několik dalších mistrů čokolády - všechny jejich plantážní čokolády najdete v našem katalogu. Mnohé z nich získaly ocenění na mezinárodních soutěžích. Na obrázku je kolekce plantážních čokolád Michel Cluizel.


Mléčná hořká čokoláda

Bonnat - mléčná čokoláda 65% ‘Mléčná hořká čokoláda‘ – není to překlep? Není. Bonnat je jedním z mála mistrů čokolády, kteří vyrábějí mléčné čokolády s vysokým obsahem kakaa – 65%. (Na obrázku Bonnat Asfarth, Surabaya a Java.) Výsledkem je krémová hořká čokoláda, která postrádá hořkost a kyselost typickou pro hořké čokolády, ale ponechává si bohaté tóny tradiční hořké čokolády. Ideální čokoláda pro ty, kteří se nemohou rozhodnout kterou čokoládu mají radši – hořkou nebo mléčnou?

Další výtečné hořkomléčné čokolády, které můžeme vřele doporučit, jsou Mangaro Lait 50%, Maralumi Lait 47% a Grand Lait 45% z dílny Michel Cluizel, nebo Mélissa 45% od Francois Pralus.


Čokoláda „single-origin“

pralus - tabulkové čokolády single origin Čokoláda vyrobená z kakaových bobů z jedné konkrétní oblasti. Oblastí může být celý stát (například Madagaskar) či menší geografická oblast (např. plantáže okolo vesnice Chuao ve Venezuele). Oblasti se liší kvalitou půdy a genetickým typem pěstovaného kakaovníku, proto i čokolády z různých oblastí mají specifickou chuť a vůni. Udělejte si „čokoládovou cestu kolem světa“ a ochutnejte čokolády vyrobené z kakaových bobů z více jak 30ti různých oblastí!


Čokoláda z aromatických bobů Criollo

Francois Pralus - tabulková čokoláda Criollo Indonesie Aromatické boby Criollo tvoří jen necelé 1 promile celosvětové sklizně kakaových bobů. Kakaovníky Criollo jsou totiž choulostivé na pěstování a mají malé výnosy. Čokolády vyrobené z bobů Criollo jsou královskou třídou mezi tabulkovými čokoládami, specifickou nevšední a bohatou symfonií vůní a chutí.

  • Pralus Le 100%: jemné mátové a ovocné tóny, spousta svěží acidity.
  • Pralus Indonésie: aroma dřeva a hub, lehce kyselý a dlouhý závěr.
  • Pralus Madagascar: živá vůně, lehké aroma máty a ovoce, jemný, lehce kyselý závěr.
  • a další...

100% čokoláda

 pralus - organická tabulková čokoláda Čistá kakaová hmota bohatá na kakaové máslo. Nic víc, nic míň. Lahůdka pro čokoládové labužníky. Čokoláda Pralus Madagascar Criollo Organic 100% (na obrázku) získala stříbrnou medaili na Akademy of Chocolate v roce 2009.


Organická Bio čokoláda

Mnoho druhů dobré čokolády je vyrobeno ze surovin v Bio kvalitě. Například:

pralus - organické tabulkové čokolády
  • Francois Pralus Brazílie
  • Francois Pralus Ekvádor
  • Francois Pralus Ghana
  • Francois Pralus Le 100%
  • Francois Pralus Dominikánská Republika
  • Francois Pralus Tanzánie
  • Michel Cluizel Los Ancones
  • Michel Cluizel Mokaya
  • Akesson Madagascar

Čokoláda s chuťovým akcentem

Akesson - čokoláda se soli Čokoláda s mořskou solí, feferonkami, zeleným čajem, mátou... že to znáte ze supermarketu? Přesto je tu rozdíl. Zatímco u běžné čokolády ze supermarketu je příchuť společně s cukrem to hlavní co vnímáme, u čokolád nabízených zde tvoří příchuť jen jemný akcent podtrhující hloubku a bohatost chutí kvalitní čokolády. Vyzkoušejte třeba mléčnou čokoládu s mořskou solí Åkesson Bali oceněnou v roce 2011 na mezinárodní přehlídce Academy of Chocolate v Londýně.