Od roku 2007 pro české a slovenské čokoholiky vybíráme to nejlepší ze světa čokolády, co v tuto chvíli na naší malé planetě existuje.
Největší nabídka výjimečných čokolád na trhu: Michel Cluizel, Francois Pralus, Bonnat, Akesson, Menakao a XC Alchemy. Luxusní degustační sady, čokolády oceněné na prestižních soutěžích Academy of Chocolate a Salon du Chocolat, plantážní čokolády, hořkomléčné čokolády, single-origin čokolády, bonboniéry, miničokolády, pralinky, čokoládové bombóny, 100%-ní čokolády, bio čokolády... zkrátka vše, co čokoládový labužník potřebuje ke spokojenému životu. :)
S čokoládou je to jako s vínem - můžeme pít stolní bílé anebo Chardonnay výběr z hroznů. První se vyrábí průmyslově, druhé vzniká v citlivých rukou vinaře – umělce. Výjimečná čokoláda vzniká stejným osobním přístupem.
Dobrá čokoláda, stejně jako dobré víno, je smyslový požitek, který si zaslouží být vychutnáván pomalu se zavřenýma očima.
A právě takové výjimečné čokolády z rodinných čokoládoven ve Francii, v Anglii, na Madagaskaru a v Česku dovážíme a distribuujeme.
Rodinná čokoládovna z Normandie ve Francie. Založena roku 1948. Nabízí unikátní řadu 7mi plantážních čokolád a téměř 200 druhů ručně vyráběných pralinek. Od roku 1997 Michel Cluizel systematicky vyhledává nevšední plantáže v zemích vyhlášených produkcí kvalitního kakaa. Navazuje s nimi dlouhodobé vztahy a platí jim férové nadstandartní ceny. Díky tomu získává dohled nad prvotřídní kvalitou kakaových bobů.
Malá rodinná čokoládovna z městečka Roanne blízko Lyonu ve Francii. Založena roku 1955. Produkuje snad nejrozsáhlejší řadu „single-origin“ čokolád. Ochutnávka čokolád Francois Pralus je skutečnou čokoládovou cestou kolem světa. Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si vybírá osobně u pěstitelů. Od roku 2003 vlastní plantáž na ostrově Nosy Be na severozápadě Madagaskaru, kde vysazuje vysoce aromatické kakaovníky variety Criollo.
Malá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii. Založena roku 1884. Známá svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád, znalci oceňovanou horkou čokoládou a unikátními 65% hořko-mléčnými čokoládami.
Malá evropská rodinná čokoládovna. Založena roku 1980. Proč evropská? Bertil Åkesson je švéd, čokoládovna je registrována ve Švýcarsku, ale vlastní výroba čokolád probíhá ve Francii v čokoládovně Francois Pralus. Bertil vlastní kakaové plantáže na Madagaskaru a v Brazílii. Kromě prvotřídních kakaových bobů zde pěstuje též pepř. Kombinace čokolády s pepřem patří k jeho vyhlášeným specialitám.
Čokoládu Menakao vyrábí čokoládovna Cinagra na Madagaskaru. Na přípravu čokolád používá kakaové boby z vybraných plantáží z údolí řeky Sambirano na severozápadě Madagaskaru, kde jsou kakaovníky pěstovány bez použití pesticidů a umělých hnojiv.
Český čokolatiér Dan Syrový se specializuje na přípravu čokolád chuťově vyladěných k vínům a ušlechtilým destilátům. Nakupuje kvalitní jednodruhové čokolády například z čokoládovny Michel Cluizel a míchá je se zajímavými kombinacemi směsí koření, bylinek a květů. Speciální čokoládu ke svým známým bylinným likérům si u Dana nechala připravit i česká Becherovka.
Tyto výjimečné čokolády zakoupíte v našem čokoládovém e-shopu a ve vybraných lahůdkářstvích, čokoládovnách a kavárnách.
Podrobnosti, jak se stát našim obchodním partnerem, naleznete na stránce velkoobchod.