Český čokolatiér Dan Syrový se specializuje na přípravu čokolád chuťově
vyladěných k vínům a ušlechtilým destilátům.
Nakupuje kvalitní jednodruhové čokolády například z čokoládoven
Michel Cluizel a
Francois Pralus
a ty pak navzájem kombinuje a zušlechťuje,
a poté je míchá s rafinovanými kombinacemi směsí koření, bylinek a květů.
Speciální čokoládu ke svým známým bylinným likérům
si u Dana nechala připravit i česká Becherovka.
Čokolády XC Alchemy můžete zakoupit v našem
e-shopu.
Chutě čokolády XC Alchemy jsou speciálně vyladěny tak, aby doplňovaly chuť vybraných druhů vín, sektů či jiných ušlechtilých destilátů (rum, whisky, koňak, grappa). Kombinace poskytuje jedinečný chuťový zážitek.
Tvar je vytvořen pro zavěšení na sklenici vybraného nápoje.
Design čokolády je inspirován rostlinnými ornamenty z herbáře rudolfínského alchymisty. Díky tomu je gastronomický zážitek z obého i zážitkem estetickým a pohodlným.
XC čokolády na Vás čekají v luxusním obalu z masivního bukového dřeva, se speciálním probarveným papírem se zlatým tiskem, jemně uloženy do ochranných “peřinek” a zalepeny zlatou metalickou pečetí. Již dotyk je zážitkem.
„Několik let jsem kombinoval
chutě kakaových bobů, květů a koření,
aby se s dobrým alkoholem
vzájemně snoubily a vytvořily novou,
dosud nepoznanou chuť.“
[čokolatiér Daniel Syrový]
Jste zvědaví, jak se míchají ochucené čokoládky k vínu? Dan Syrový Vám to poví...